Κάποτε ονειρεύτηκα ότι βρισκόμουν σε ένα εργαστήρι όπου υπήρχαν δύο γλύπτες. Οι γλύπτες αυτοί χρησιμοποιούσαν το μυαλό ενός μικρού παιδιού για να σκαλίσουν πάνω και το χειρίζονταν με μεγάλη φροντίδα.

Ο ένας γλύπτης ήταν ο δάσκαλος και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ήταν βιβλία, μουσική και τέχνη. Ο άλλος γλύπτης ήταν ο γονιός. Αυτός στεκόταν δίπλα στο παιδί, προσφέροντάς του στήριξη, καλοσύνη και αγάπη.

Μέρα με τη μέρα ο δάσκαλος προχωρούσε το γλυπτό με σιγουριά. Και από κοντά ο γονιός δουλεύοντας κι αυτός γυάλιζε, ομόρφαινε και τελειοποιούσε τη δουλειά του δασκάλου. Και όταν πια το γλυπτό είχε τελειώσει, ήταν και οι δύο πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα. Γιατί ότι κατάφεραν να πλάσουν στη ψυχή του παιδιού δεν μπορούσε κανείς ούτε να το αγοράσει αλλά ούτε και να το πουλήσει. Και στο τέλος συμφώνησαν και οι δύο πως θα είχαν σίγουρα αποτύχει αν δούλευε ο καθένας ξεχωριστά. Γιατί πίσω από το γονιό στεκόταν το σχολείο και πίσω από το δάσκαλο το σπίτι.


Αγνώστου συγγραφέα

ΓΟΝΕΙΣ


Ο ρόλος του γονέα αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους δυσκολότερους ρόλους που καλείται να αναλάβει ο κάθε άνθρωπος. Μαζί με το σχολείο αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, γι' αυτό επιβάλλεται η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.


ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ

•    Πιστεύουν ότι το σχολείο θέλει την επικοινωνία και τη συνεργασία μαζί τους
•    Είναι πεπεισμένοι ότι οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν την πρόοδο όλων των παιδιών
•    Σέβονται και δέχονται τους κανονισμούς του σχολείου
•    Ζητούν σαφείς πληροφορίες για ό,τι τους απασχολεί σχετικά με την εργασία του σχολείου
•    Συζητούν με τους εκπαιδευτικούς τις συνήθειες μελέτης του παιδιού και δέχονται εισηγήσεις για καλύτερα αποτελέσματα
•    Δημιουργούν στο σπίτι την κατάλληλη ατμόσφαιρα και τα απαραίτητα ερεθίσματα για μάθηση
•    Ξέρουν ότι ένα παιδί που είναι σωστά προετοιμασμένο για την επόμενη μέρα πηγαίνει στο σχολείο ξεκούραστο και χαρούμενο
.

ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΠΑΙΔΙΩΝ








Αγαπητοί γονείς, μπορείτε να γράψετε τα δικά σας σχόλια, εισηγήσεις, βιώματα, συμβουλές όσο αφορά τη σχέση σας με τα παιδιά σας. Οι δικές σας σκέψεις μπορούν να βοηθήσουν πολλούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου